Ocenění

Vítězný exponát v soutěži výstavy Sport Prague 95

Vítězný exponát v soutěži výstavy Sport Prague 95

V Praze na mezinárodním veletrhu sportovních potřeb a módy Sport Prague 95 se vařič VAR 2 stal v soutěži výstavy vítězným exponátem.
Význam tohoto ocenění spočívá v tom, že bylo uděleno porotou, složenou ze skutečných odborníků, kteří tráví podstatnou část svého času v přírodě při outdoorových aktivitách.

Zlatá plaketa Malého Průvodce

V roce 1995 začal vycházet Malý průvodce turistickým a vodáckým vybavením - Malý Průvodce. Tato ročenka je skvělou orientační pomůckou při nákupu vybavení do volné přírody.
Zlatá plaketa Malého Průvodce

V roce 1996 byl proveden velmi pečlivý test vařičů, dosažitelných na našem trhu. Tentokrát se mimo outdoorových odborníků podílel i Státní zkušební ústav. Vařič VAR 2 byl v tomto testu oceněn Zlatou visačkou kvality - doporučený kvalitní výrobek.

V roce 1998 byla udělena opět Zlatá plaketa kvality - na základě ankety Malého průvodce mezi obchodníky a odborníky v březnu 1998,s právem používat plaketu při propagaci a prodeji výrobku.

Doporučeno dobrodruhům v testu časopisu Turista

Klub českých turistů

Ve třetím čísle ročníku 1996 časopisu Turista Klubu českých turistů se článek Věci vysypané z batohu zabývá problematikou vaření v přírodě. Vařič VAR 2 je v rámci tohoto článku doporučen dobrodruhům KČT jako kvalitní a spolehlivý výrobek - citát: „Posuzovaný výrobek slouží dva roky, jde z akce do akce a ne a ne se porouchat.“

Doporučeno spotřebitelským testem Mladé Fronty DNES

6. 3. 1996 v Mladé Frontě DNES byl otištěn dosud nejrozsáhlejší a nejnákladnější test plynových i benzinových vařičů. V těžké konkurenci deseti značek světových výrobců je výsledek testu následující - citát: „Doporučeno pro nákup: - nejlepšími testovanými vařiči jsou Primus sports Action 2263 a VAR 2 na propan-butan - dobré jsou…“

Mladá Fronta DNES 6. 3. 1996

Zde se hodí poznamenat, že srovnání s švédskou firmou Primus AB, která existuje již přes sto let, je velmi lichotivé.

Aktualizováno: